In Eindhoven zijn door de werkgroep speciale nestkasten geplaatst op hoge gebouwen en in Veldhoven heeft ASML dat gedaan. Dit heeft er toe bijgedragen dat er meerdere paren in de regio broeden. Door de nestkasten te volgen hebben we een goed beeld van het broedsucces van deze vogels. Met de beelden van webcams is het gedrag perfect te zien:

In de loop van januari krijgen slechtvalken een sterkere binding met de nestplaatsen. Vanaf februari zijn de vogels erg verbonden met hun nestplaats en worden indringers hardhandig verjaagd. In deze periode worden de vogels vaker samen gezien en vanaf eind februari kunnen copulaties worden waargenomen. De broedperiode loopt van maart t/m augustus en in die tijd kunnen gegevens over de territoriale gedragingen worden verzameld in de buurt van de nestlocaties. Veel vogels zijn geringd en hebben ook een kleurring om met een nummer, zodat we kunnen zien waar de vogels vandaan komen. In Nederland worden de jonge slechtvalken altijd voorzien van een oranje ring. Over de herkomst van de vogels die worden waargenomen en de onderzoekresultaten wordt regelmatig overlegd met de Werkgroep Slechtvalk Nederland.

Over Slechtvalken zijn diverse artikelen in de Blauwe Klauwier verschenen. Deze zijn te vinden in Natuurtijdschriften.nl.